1 kg svinekam (nakkekam) 3 løg
50 g smør/margarine
4 dl bouillon (af terning)
1 bdt persille
1 kvist timian
1 kvist salvie eller ½ tsk tørret
6-8 kartofler
500 g friske rosenkål eller 250 g frossen
2 dl piskefløde
paprika
Skær kødet i store terninger. Pil løgene og skær dem i ringe.
Brun kødet i smør i en gryde og tilsæt løgene. Drys med salt og peber. Hæld bouillon ved. Kom et par kviste persille samt timian og salvie ved.
Læg låg på gryden og lad det snurre ca. ½ time ved svag varme.
Skræl kartoflerne og skær dem i store terninger.
Læg dem i gryden sammen med rosenkålen og lad det koge, til alt er mørt, 10 -15 min. Smag retten til.
Pisk fløden og læg den oven på retten ved serveringen - eller rør blot fløden i. Drys evt. med paprika.
En grøn salat vil passe fint til