Logo

Rosenkålsgratin - diabetiker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skær et kryds i rosenkålene, der hvor de har siddet på stokken. På den måde forkorter man kogetiden med 10 til 15 procent. Spis noget godt i aften ...

Spis noget godt i aften

 

750 g rosenkål

1 tsk havsalt

150 g tofu

1 spsk olivenolie

3 æg

2½ dl let- eller minimælk

friskkværnet peber

muskatnød

100 g blåskimmelost

600 g kartofler

*

A. Rens rosenkålene og kog dem i saltet vand i 5 min.

Lad dem dryppe grundigt af i en si.

B. Smuldr tofuen.

Pensl et gratinfad med olien.

Rør æg og mælk sammen og krydr med salt, peber og friskrevet muskatnød.

C. Fordel rosenkål og tofu i fadet og hæld æggeblandingen over.

Mos osten med en gaffel og drys den over gratinen.

D. Bag gratinen i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 35 min.

E. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem i saltet vand i 20 min. Hæld vandet fra og server dem til rosenkålsgratinen.

Madopskrift billede

Skær et kryds i rosenkålene, der hvor de har siddet på stokken. På den måde forkorter man kogetiden med 10 til 15 procent.

 

Pr portion 1865/445 kJ/kcal. 26 g protein. 20 g fedt. 35 g kulhydrat. 10 g fibre

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.845 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her