Spis noget godt i aften
750 g rosenkål
1 tsk havsalt
150 g tofu
1 spsk olivenolie
3 æg
2½ dl let- eller minimælk
friskkværnet peber
muskatnød
100 g blåskimmelost
600 g kartofler
*
A. Rens rosenkålene og kog dem i saltet vand i 5 min.
Lad dem dryppe grundigt af i en si.
B. Smuldr tofuen.
Pensl et gratinfad med olien.
Rør æg og mælk sammen og krydr med salt, peber og friskrevet muskatnød.
C. Fordel rosenkål og tofu i fadet og hæld æggeblandingen over.
Mos osten med en gaffel og drys den over gratinen.
D. Bag gratinen i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 35 min.
E. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem i saltet vand i 20 min. Hæld vandet fra og server dem til rosenkålsgratinen.
Skær et kryds i rosenkålene, der hvor de har siddet på stokken. På den måde forkorter man kogetiden med 10 til 15 procent.
Pr portion 1865/445 kJ/kcal. 26 g protein. 20 g fedt. 35 g kulhydrat. 10 g fibre