Logo

Romersk lammekølle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ kg lammekølle med ben
1 tsk salt
1 tsk ingefær
groftkværnet peber
2 dl vand
1 dl hvidvin
1 spsk kryddereddike

Sauce:
2-3 ansjosfileter eller sardinfileter
1 tsk rosmarin
1 tsk majsstivelse
1 dl fløde
salt + peber

Lammekøllen gnides med salt, ingefær og peber og lægges i en lille bradepande. Brunes i ovnen ca. 15 min. ved 225ºC.

Køllen tages ud og varmen dæmpes til 160ºC. Vand, hvidvin og kryddereddike blandes og hældes i bradepanden.

Køllen steger i 1 ¼ - 1 ½ time afhængig af hvor rosa man ønsker den.

Saucen:
Stegeskyen hældes i en gryde og skummes for fedt. Ansjoserne presses gennem en hvidløgspresser ned i saucen og rosmarin tilsættes. Saucen koger et par min.

Majsstivelse og fløde røres sammen og hældes i. Saucen varmes igennem og smages til med salt og peber.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.321 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her