Logo

Risret med laks og karry

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Risret med laks og karry

 

Denne ret hedder på engelsk: Kedgeree og er oprindeligt en indisk morgenmadsret, der kan serveres både varm og afkølet. Den tilberedes traditionelt med kogte ris og kogt eller røget torsk. Vi har valgt at bruge laks og koge risene fra bunden.

Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 20 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

1 løg

1 fed hvidløg

10 g frisk ingefær

1 frisk chili

2 spsk olie/smør

1 tsk karry

½ tsk sennepsfrø

½ tsk salt

160 g basmatiris (2 dl)

3½ dl vand

1 laurbærblad

350 g varmrøget eller fersk laks

2 tomater

2 hårdkogte æg

1 bundt purløg eller 2-3 forårsløg

evt. frisk koriander

*

 

Rens og hak løg, hvidløg, ingefær og chili fint.

Sauter dem blanke i en gryde med olie eller smør.

Tilsæt karry, sennepsfrø og salt.

Varm igennem under omrøring et par min. og vend risene i.

Tilsæt vand og laurbærblad.

Lad risene simre under låg i 12-15 min.

 

Bryd varmrøget laks i flager.

Eller:

Damp fersk laks i lidt vand under låg i ca. 8 min Dryp af og bryd det i flager.

 

Vask tomaterne.

Skær dem i kvarte og skrab kernerne ud.

Skær frugtkødet i strimler.

Pil æggene og skær dem i både.

Rens og snit purløg eller forårsløg fint.

 

Vend laks og tomater i risene.

Pynt med æg, purløg eller forårsløg og evt. korianderblade.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.651 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her