1 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 spsk olie
200 g risottoris, gerne brune
1 I fiskebouillon
200 g friske grønne bønner
4 stykker frisk tun à 120 g
12 nicoise-oliven
12 cherrytomater
1 rødløg
1 bundt kørvel
salt og peber
*
*
Start med at snitte skalotteløg og hvidløg fint.
Kom dem i en varm gryde med olie og tilsæt derefter ris.
Rør rundt, til risene er blanke, og tilsæt derefter fiskebouillonen lidt efter lidt.
Rør ofte i risene, så de ikke sætter sig.
Gør de grønne bønner klar, mens risene koger.
Snit dem helt fint, så de får samme størrelse som risene.
Risene skal koge i ca 40 minutter, før de er færdige.
Tilsæt de grønne bønner til sidst
Sæt en grillpande over blusset, vend tun i olie, og drys med salt og peber.
Steg tunen i ca. 4 minutter på hver side - eller mindre, alt efter hvor tyk den er, og hvor rosa den skal være.
Skær cherry tomaterne i kvarte, og skær ringe af rødløget
Anret risottogrøden i midten af tallerkenen, læg tunen oven på, og pynt med cherrytomater, rødløg og oliven.
Top med kørvelkviste, og krydr med salt og peber.
Tips: Du kan med sindsro tilsætte en smule parmesanost til risottoen.
Du gør din forbrænding en stor tjeneste ved at vælge brune risottoris frem for hvide. De brune riskorn indeholder nemlig mange flere fibre og vitaminer, end hvis risen er afskallet og hvid.