Logo

Risengrød med æbler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lige det rigtige, når man vil forkæle sig selv - ikke bare på en diset februardag: cremet risengrød med æbler, birkes og mandler

Lige det rigtige, når man vil forkæle sig selv - ikke bare på en diset februardag: cremet risengrød med æbler, birkes og mandler

 

1 l mælk

120 g grødris

2 spsk sukker

½ vaniljestang, opskåret

5 cm citronskal (økologisk)

1 rødt æble

150 g æblemos (evt. færdigkøbt)

1 spsk citronsaft

3 spsk smør

2 spsk birkesfrø

2 spsk mandelsplitter

1 spsk sukker

½ tsk stødt kanel

 

Mælken bringes i kog med, sukker, opskåret vaniljestang og citronskal.

Risen trækker derefter under låg ved ganske svag varme i 30 minutter.

Rør ofte, så risen ikke brænder på.

Skyl æblet, skær det i kvarte, fjern kernehuset og skær stykkerne i smalle både. Bland æblestykkerne med æblemos og 1 spsk citronsaft.

3 spsk smør smeltes i en gryde.

2 spsk birkesfrø, 2 spsk mandelsplitter, 1 spsk sukker og ½ tsk stødt kanel ristes langsomt i smørret.

Æbleblandingen vendes i den færdige risengrød, som koges videre ved svag varme i 2 minutter.

Serveres med birkessmørret.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.715 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her