![Risboller friterede](/images/show_images/2/2019/10/risboller-friterede_1572084594457.png)
Ris som en lækker hovedret? Denne originale måde at servere
ris på må du simpelthen prøve.
• Lad risbollerne løbe af på mange lag køkkenrulle - de
suger mere fedt end man tror.
Forberedelse 45 min. Tilberedning 50 min. 4 portioner
# Råvarer til Risboller friterede
3½ dl (300 g) rundkornede ris
1 tsk salt pr. liter vand (til kogning)
100 g mager, lagret ost, fx Danbo
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
100 g pillede rejer
½ bundt dild
3 æg
rasp
1 nip cayennepeber og salt
DESUDEN:
fedtstof til fritering
køkkenrulle til afdrypning
* Fremgangsmåde:
1 Kog risene efter anvisningen på pakken.
Lad dem dryppe af i en si og blive helt kolde.
2 Riv osten. Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
3 Hak rejerne meget fint.
Skyl dilden og ryst den tør. Nip bladene af og hak dem fint.
4 Læg ingredienserne i en skål og rør dem med risene.
Del 2 æg og rør blommerne + 1 helt æg i.
Tilsæt så meget rasp at massen bliver fast og formbar.
Smag til med cayennepeber og salt.
5 Opvarm fedtstoffet i en frituregryde.
Tril små kugler af rismassen, med let fugtede hænder.
Pisk æggehviderne let sammen i en dyb tallerken og hæld rasp
i en anden.
Dyp risbollerne først i æggehviderne og dernæst i raspen.
6 Friter bollerne gyldne i det hede fedtstof.
Lad dem dryppe af og server dem lune.
Tips & råd
![Risboller friterede](/images/show_images/2/2019/10/risboller-friterede_1572084178836.png)
I stedet for rundkornede ris kan man anvende basmatiris.
Kornene klæber lidt mere sammen, men har stadig
tyggemodstand.
![Risboller friterede](/images/show_images/2/2019/10/risboller-friterede_1572084229304.png)
Risbollerne passer fint som skovtursmad.
Bland risene med små bidder af tun fra dåse i stedet for
rejer.
Lad tunfisken dryppe af først.
SERVERINGSFORSLAG
Server cumberlandsauce, tomatchutney eller en blandet salat
til de sprøde boller.
PR. PORTION: Energi: Kcal 427 = kJ 1793
Kulhydrat 33 g Protein 22 g Fedt 23 g (48%) Fibre 1 g