Logo

Rejer barbecue

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rejer barbecue

 

Marinerede, grillede rejer er populære og passer godt til et gæstebud. De er hurtige at lave og lette at spise • Rejer har et lavt indhold af fedt og er en god proteinkilde.

• Skaldyr indeholder meget kalcium.

 

Forberedelse 10 min. + marinering. Tilberedning 5-8 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Barbecuerejer:

1 ½ kg almindelige rejer eller kæmperejer

olie til grillningen

citronbåde og persillekviste til garnering

MARINADE:

1 spsk majsmel

2 spsk soya

1 spsk hvidvin eller æblecidereddike

2 spsk honning

2 spsk tomatpuré

1 fed hvidløg, presset

 

* Fremgangsmåde:

1 Rør majsmelet med soyaen til en glat konsistens.

Tilsæt vin, honning, tomatpuré og hvidløg. Bland godt.

 

2 Pil rejerne, men lad haleskjoldet sidde på, det ser dekorativt ud.

Kom rejerne i marinaden og vend dem godt, så de bliver helt dækkede.

Dæk til og mariner i køleskab i mindst 1 time.

 

3 Opvarm ovnens grill eller havegrillen.

Dæk risten med alufolie og smør det med olie.

 

4 Grill rejerne på risten og pensl dem under stegningen med marinaden.

Vend dem kontinuerligt til de er gennemvarme og færdige, 5-8 min.

Lad ikke rejerne stege for længe for så bliver de seje.

Garner med citronbåde og persille og server med ris og grøn salat.

 

Tips & råd

 

Rejer barbecue

Rejer koges ofte på bådene lige når de er fanget. Friskfangede nykogte rejer er en delikatesse. Om sommeren er det muligt at skaffe friskfangede rejer. Friske rejer skal have en frisk "hav" duft og fast fleksibelt kød. Kasser rejer som er misfarvede, ikke krumme eller som lugter grimt.

Rejer med skal bør ikke opbevares i køleskab mere end en dags tid. Hvis rejerne ikke bruges straks, så pil dem og frys dem ned.

Uden skal kan rejerne holde sig i køleskabet op til 2 dage.

 

VARIATION: Kom 2 spsk sesamfrø i marinaden.

Marinerede rejer kan sættes på træspid sammen med champignon og 3 cm lange stykker forårsløg. Grill som anvist ovenfor.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 321 = kJ 1339

Kulhydrat 12 g Protein 61 g Fedt 3 g (8%) Fibre 0 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.180 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her