Logo

Ravioli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ravioli

 

Næste gang der er friske asparges at købe, er det tid at lave denne fantastiske sauce til raviolien.

• Asparges er en glimrende A-vitaminkilde. Ny smag.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 35 min. 6 Portioner

 

# Råvarer til Forårets ravioli

1 bundt friske grønne asparges, 250 g

2 tsk olie

1 rød peberfrugt

4 fed hvidløg

2 dåser hele tomater a 400 g

1 tsk tørret timian

salt og sort peber

450 g ravioli med svampe eller ost

1 dl reven frisk parmesanost

 

* Fremgangsmåde:

1 Skyl aspargesene og bræk enderne af.

Bring lidt vand i kog i en gryde.

Læg aspargesene i et dørslag, læg det i gryden, læg låg på og lad aspargesene dampe, til de er knapt møre, ca. 5 min.

Tag aspargesene op, lad dem svale af og skær dem i ½ cm store bidder.

Gem 6 hele aspargeshoveder.

 

2 Rens og hak peberfrugten.

Pil og hak hvidløget.

Opvarm olien ved jævn varme på en stor pande.

Brun peberfrugten ca. 5 min.

Tilsæt hvidløg og steg yderligere 30 sek.

Tilsæt tomaterne med væde, timian og ½ tsk sort peber og lad det simre, til saucen er jævn, ca. 20 min.

 

3 Kog raviolien efter pakkens anvisninger.

Lad raviolien dryppe godt af.

 

4 Kør saucen i foodprocessoren, til den er jævn og glat.

Hæld saucen tilbage på panden og tilsæt aspargesene.

Varm ved jævn varme, til saucen er varm, ca. 5 min.

Smag til med salt og sort peber.

Anret raviolien på tallerkener og hæld saucen over.

Drys med reven parmesanost og garner med aspargeshoveder.

 

Tips & råd


Ravioli

Køb lysegrønne asparges med lige stilke og lukkede knopper.

Undgå asparges med åbne knopper, de er oftest gamle og har en bitter smag.

 

Ravioli

Forbered aspargesene ved at brække enderne af. Hvis stilkene er kraftige og hårde, kan du skrælle det yderste lag af med en kartoffelskræller.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 175 = kJ 711

Kulhydrat 20 g Protein 8 g Fedt 7 g (36%) Fibre 2 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.259 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her