Schabziger kløverost er en schweizisk specialitet, pikant og krydret. Desuden er den ikke særlig fedtholdig. Den franske skæreost Reblochon kan også bruges, den indeholder dog 45% fedt i tørstof.
4 personer
1 stort formfranskbrød
200 g kogt skinke uden fedtkant i tynde skiver.
1 gul peberfrugt
4 æg
4 spsk fløde
1 knsp stærk paprika
200 g Schabziger ost
½ dl olie
200 g cornichoner (små saltagurker)
A. Brødet skæres i skiver og ristes på grillpladen.
B. Skinken skæres ud så den passer i panderne.
Anrettes på et fad.
Osten rives og hældes i en skål.
Olie og saltagurker kommes i hver sin skål.
C. Æggene piskes med fløde, salt og paprika og blandes med peberfrugten, der er skåret i små tern.
D. I hver pande opvarmes lidt olie og skinkeskiverne steges til den løfter sig let. Herefter hældes ca. 3 spsk æggemasse over skinken og steges til massen stivner.
1 spsk ost drysses henover og portionen gratineres.
Spises med det ristede brød og saltagurker.