100 g røget lammekølle i tynde skiver
500 g tomater
1,5 kg bagte kartofler.
Tzatziki:
1 l Cheasy A38 0,1%
1 agurk (ca. 325 g)
1 tsk groft salt
3 småknuste fed hvidløg
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Tzatziki:
Sæt 3 kaffefiltre i en sigte over en skål. Fordel A38 i kaffefiltrene og lad den stå til afdrypning i køleskabet i mindst 10 timer. Kom den afdryppede A38 i en skål.
Riv agurken groft på rivejernet. Bland agurken sammen med det grove salt og lad det stå i ca. ½ time. Kom agurken i en sigte og skyl hurtigt saltet af. Knug den groftrevne agurk fri for væde - brug evt. et klæde.
Vend forsigtigt agurk, hvidløg, salt og peber i den afdryppede A38 og lad tzatzikien trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.