600-700 g røget hellefisk
4 dl vand
Cidersauce:
2 skalotteløg
1 spsk olivenolie
1 dl hvidvin
3 dl æblejuice eller æblecider
2 dl fløde
1 tsk creme fraiché
100 g smør
2 tsk finthakket græsløg
2 syrlige æbler
Pil løget og skær det grovt.
Svits den i olivenolie til den er blank.
Tilsæt hvidvin og æblejuice eller cider.
Kog det ind til ca 1 dl væske
Tilsæt fløde og creme fraiché - kog,
tilsæt smør og salt og peber
Skræl og del æblerne i små terninger
Tilsæt æbler og græsløg lige før servering.
Skær hellefisken i serveringsstykker. Damp stykkerne i vand til fiskekødet løsnes fra benene - ca. 10 minutter.
Serveres med kogte kartofler og dampet broccoli og selvfølgelig saucen.