2 gråænder
3-5 æbler
Marinade:
Rødvin
Vand
½ dl olie
1 tsk knust enebær
2 hakkede løg
Salt / peber
¼ tsk stødt nellike
Smør / margarine
Sauce:
Ca. 5 dl stegesky
Meljævning
Sukker
Fløde
Læg ænderne i ⅔ rødvin og ⅓ vand, til de er dækket.
Kom olie og krydderier i marinaden og lad ænderne stå i den, køligt og
under pres, i ca. 24 timer.
Tør ænderne, inden de brunes på alle sider.
Brug den siede marinade som væde under stegningen.
Steg under tæt låg og vend ænderne én gang.
Stegetid ca. 1-1 ½ time. Jævn skyen og smag til med lidt sukker.
Del hver and i 4 eller 6 stykker.
Garnér med stegte æbler.
Fjern kernehus og prik æblerne med en gaffel.
Fyld dem med 1-2 tsk ribsgelé og stil dem i et ovnfast fad.
Pensl æblerne med smeltet smør og steg dem 20 min., evt. sammen med
ænderne.
Serveres med hvide og / eller brunede kartofler og en grøn salat.