2 stk mørbrad
1 pk. bacon i tern
1 stor bakke champignon
1 halv flaske god rødvin
salt
peber
sauce:
½ l. fløde
skal af ½ øko-citron (for at undgå sprøjtemidler)
saft af ⅓ citron
jævning
kulør
salt
peber
Tilbehør:
råstegte kartofler
grønne bønner
brød
Svits bacon i stor jerngryde, og tag baconen op svits champignon i fedtet og tag op.
Rens mørbraden for fedt og hinder, krydder med salt (ikke for meget, baconfedtet er salt i forvejen) og peber.
Brun mørbraden i baconfedtet ved stærk varme, skru ned for varmen og hæld rødvin ved, så mørbraden er ⅓ - ½ dækket. Lad mørbraden simre i ca. 30 min.
Tag den op, pak den i alufolie og lad den hvile mens du laver sauce.
Sauce:
Tilsæt og varm bacon og champignon i rødvin/fedt, tilsæt fløde.
Jævn og giv kulør, tilsmag med salt, peber og citronskal og saft.
Mørbraden skæres i tynde skiver, anrettes på fad med en smule sauce over.