2 gråænder
1 lille gulerod
1 lille løg
1 laurbærblad
10 sorte peberkorn
1 kvist timian
½ dl olie til bruning
½ dl balsamisk eddike
4 dl god rødvin
50 g smør
2 skalotteløg
Ænderne renses for rester af fjer og indmad og duppes tørre med køkkenrulle.
Brun ænderne i olien, tag dem op og "brænd urterne af" i olie. De skal virkelig have en ordentlig tur, ellers får du ikke fuld fornøjelse af de gode sukkerstoffer, som er med til at give saucen konsistens og smag. Hæld så eddiken ned til urterne og lad det koge ind til det halve.
Tilsæt rødvinen, læg ænderne tilbage i gryden, skru ned for blusset og braiser i ca. 25 min. Tag ænderne op og skær lårene fra, så de kan koge videre sammen med urterne i 20 min. til.
Læg bryststykkerne i en skål med brystbenet nedad og dæk dem med alufolie. Efter de 20 min. tages lårene op og sauce og urter passeres gennem en sigte over i en ren gryde. Pres urterne godt, så alle de gyldne dråber kommer med. Hvis saucen er for indkogt, så tilsæt lidt vand og kog et par minutter mere. Skum den for fedt og urenheder, inden den monteres med smør og de fint hakkede skalotteløg kommes i.
Skær brysterne fra skroget og anret dem portionsvis med lårene. Hæld lidt sauce over hvert bryststykke.