600 g rødspættefilet
Salt og peber
3 rødløg
1 bundt persille
1 bundt citronmelisse
2 fed hvidløg
½ lime (saften)
Tandstikker
4 gulerødder
4 kartofler
2 tomater
2 dl vand
Tilberedning: Hak løg, 1 hvidløg og krydderurter fint, pres limesaften
ud over dem og drys med salt og peber.
Rør det hele sammen i en skål og fordel det over rødspætternes ene side. Rul fileterne sammen til små pølser og sæt en tandstik i for at holde dem sammen.
Kog kartofler og gulerødder, så de stadig er sprøde.
Skær dem i skiver som tomaterne, snit løgene i ringe.
Læg det hele i et ovnfast fad og pres 1 hvidløg ud over sammen med en
deciliter vand.
Rødspætterullerne lægges oven på grønsagerne og sættes i ovnen et
kvarter ved 200ºC.