400 g tynde skiver optøet laksefilet (8 stk)
Marinade:
2 spsk olivenolie
1 tsk citron- eller limesaft
Tilbehør:
1 limefrugt
2 avocadoer
½ friséesalathoved
250 g flûtes
Bland olivenolie og citrussaft. Pensl lakseskiverne på begge sider med marinaden, og lad skiverne trække med marinaden i ca. 1 time i køleskab ved højst 5 º.
Skær den ene halvdel af limefrugten i 4 skiver. Skær avocadoerne over i halve, og tag stenen ud. "Skær" forsigtigt rundt i kanten med en ske, så skindet løsnes fra avocadokødet. Skær avocadoerne i tynde skiver på langs. Dryp skiverne me lidt saft fra den anden halvdel af limefrugten, så skiverne ikke bliver brunAnret portionsvis med 1-2 skiver laks på en bund af friséesalat. Drys lidt groft salt på fiskeskiverne. Læg 2-3 skiver avocado og en skive limefrugt på hver tallerken.
Skær flûtes i skiver og rist skiverne let på en brødristr eller i ovnen. Servér dem lune til.
Fisk der skal spises rå, fx. marineret eller gravad fisk skal have været frosset ned ved minus 20 º i mindst et døgn for at dræbe anisakis (snyltere) der kan forekomme i fiskekødet.