4 poussiner
1 spsk olivenolie
rabarber
1 spsk reven ingefær
60 g rørsukker
1 stk spidskål
125 g mager rygeost
1 bundt rød basilikum
Salt
peber
rørsukker
evt. citronsaft
Poussinerne:
Poussinerne renses, brunes i olivenolie, krydres med salt og peber og steges, sammen med basilikum, i ovnen ca. 35 minutter ved 180ºC.
Når lårene let går fra skroget og saften fra fuglen er helt klar, er poussinen gennemstegt.
Raberberchutney:
Rabarberne skylles og skæres i ca. 1 cm. tykke skiver.
Dampkog rabarberne med 1 dl vand, rørsukker og ingefær, til de er møre og konsistensen er som kompot.
Tilsmag med salt, rørsukker og evt. lidt citronsaft.
Spidskål:
Del kålen i fire og fjern stokken.
Damp kålen i en gryde med salt, 50 g rygeost og lidt vand i ca. 2-3 minutter.
Server poussinerne med rabarberchutney, kål og den resterende rygeost.
Pynt med et par basilikumblade