Logo

Potée Champenoise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 sprængt svineskank
800 g sprængt kogestykke
8 sønderjyske kålpølser
2 dl hvide bønner
4-6 store eller 8-12 små gulerødder
4-6 store eller 8-12 små majroer
2 porrer eller 8 forårsløg
1-2 savoykål
kødsnor
persille

Bestil kødet hos slagteren 2-3 dage i forvejen.
Sæt bønnerne i blød i rigeligt koldt vand.
Stil dem i køleskab 10-12 timer, før de skal bruges.
Sæt svineskank og kogestykke over i en gryde i koldt vand, så det netop dækker kødet - 1 ½-2 l vand.
Bring vandet i kog. Fjern skummet.
Lad kødet koge ved svag varme under låg i ca. 1 ½ time.
Mærk om kogestykket er kogt, så kødet slipper evt. ben og brusk.
Tag kogestykket op på en tallerken.
Hæld iblødsætningsvandet fra bønnerne og kom dem i suppen, hvor de skal koge med ca. 1 ½ time.
Når bønnerne har kogt med i 1 time, tilsættes de rensede grønsager.
Porrerne/forårsløgene bindes sammen med en kødsnor.
Kålen skæres i kvarte. Grøntsagerne tages op efter ca. ½ time.
Pølserne kommes i suppen og koger med, til de er netop kogte. Kogestykket lægges i suppen, så kødet kan blive varmt igen.
Svineskanken skal koge i alt ca. 3 timer for at være mør.
Svineskank, kogestykke og pølser tages op.
Suppen smages evt. til med lidt salt.
Servér suppen med de hvide bønner i en suppeskål eller en dyb tallerken.
Drys med persille. Kødet og grønsagerne skæres i passende stykker og serveres på en flad tallerken sammen med pølsen.

Tips: I stedet for kålpølser kan bruges andre kogepølser

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.680 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her