1 sprængt svineskank
800 g sprængt kogestykke
8 sønderjyske kålpølser
2 dl hvide bønner
4-6 store eller 8-12 små gulerødder
4-6 store eller 8-12 små majroer
2 porrer eller 8 forårsløg
1-2 savoykål
kødsnor
persille
Bestil kødet hos slagteren 2-3 dage i forvejen.
Sæt bønnerne i blød i rigeligt koldt vand.
Stil dem i køleskab 10-12 timer, før de skal bruges.
Sæt svineskank og kogestykke over i en gryde i koldt vand, så det netop dækker kødet - 1 ½-2 l vand.
Bring vandet i kog. Fjern skummet.
Lad kødet koge ved svag varme under låg i ca. 1 ½ time.
Mærk om kogestykket er kogt, så kødet slipper evt. ben og brusk.
Tag kogestykket op på en tallerken.
Hæld iblødsætningsvandet fra bønnerne og kom dem i suppen, hvor de skal koge med ca. 1 ½ time.
Når bønnerne har kogt med i 1 time, tilsættes de rensede grønsager.
Porrerne/forårsløgene bindes sammen med en kødsnor.
Kålen skæres i kvarte. Grøntsagerne tages op efter ca. ½ time.
Pølserne kommes i suppen og koger med, til de er netop kogte. Kogestykket lægges i suppen, så kødet kan blive varmt igen.
Svineskanken skal koge i alt ca. 3 timer for at være mør.
Svineskank, kogestykke og pølser tages op.
Suppen smages evt. til med lidt salt.
Servér suppen med de hvide bønner i en suppeskål eller en dyb tallerken.
Drys med persille. Kødet og grønsagerne skæres i passende stykker og serveres på en flad tallerken sammen med pølsen.
Tips: I stedet for kålpølser kan bruges andre kogepølser