Du kan også lave denne pizza med en god tomatsauce i bunden -
her er den bagt med pesto. Grønt og godt.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid:
min. Hævetid: 1-1½ time. Bagetid: 10 min.
#
Pizzadej:
15 g gær
2½ vand
½ tsk sukker
ca. 300 g pizzamel (tipo 00)
1½ tsk groft salt
evt. 1 spsk olie
lidt durummel
Fyld:
1 grøn squash (350-400 g)
1 fed hvidløg
1 økologisk citron
1-2 spsk olie
salt og peber
2-3 spsk rød eller grøn pesto
100 g parmesanost
*
Rør gæren ud i vandet (maks. 37 °C), og tilsæt sukker og mel
(hold lidt tilbage).
Ælt dejen i 5-8 min., og tilsæt salt og evt. olie.
Dejen skal være blød og elastisk tilsæt evt. det sidste mel,
hvis dejen er for klistret.
Lad dejen hæve tildækket i 1 times tid.
Vend dejen ud på meldrysset bord, og del den i 2 stykker.
Form dem til kugler, og lad, dem hvile i 20-30 min. hvis du
har tid.
Sæt 2, bageplader i ovnen, og tænd på 250-275 °C varmluft.
Rul dejkuglerne ud til to pizzabunde i den tykkelse, som du foretrækker.
Læg dem på hver sit stykke bagepapir.
Vask squashen, og skær den i meget tynde skiver evt. på en
mandolin.
Vend skiverne sammen med knust hvidløg, fintrevet
citronskal, olie, salt og peber.
Smør dejen med pesto, og læg squashskiverne tæt på dejen.
Riv parmesanosten groft, og drys den over.
Sæt pizzaerne ind på de varme bageplader, og bag dem i ca.
10 min.
Server straks.
TIPS: Udvid evt. med ansjosfileter eller ganske tynde skiver
chorizopølse.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin