Vegetarvenlig pizza, der kombinerer det søde og salte.
Tomatsaucen er erstattet af cremefraiche, som giver pizzaen et anderledes
udtryk, end vi er vant til.
4 Personer
# Pizzadej:
3 dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk salt
500-600 g mel (se tips)
Fyld:
2 dl cremefraiche 18 %
2 søde kartofler
200 g gedeost
håndfuld blå druer, uden sten
1 spsk frisk timian
salt og peber
akaciehonning
persille
rucolasalat
*
Sådan gør du
1. Rør dejen sammen, og lad den hæve i 1½ time.
2. Sæt ovnen på varmluft 225 °C.
3. Rul dejen ud til fire tynde pizzabunde, og læg dem på
bagepapir på en bradepande.
Stræk dejen lige som en pizzabager gør, det er godt for
strukturen.
4. Smør cremefraiche på bundene.
Skær kartoflerne i tynde skiver og fordel dem på bundene.
Skær osten i skiver, og fordel dem på pizzaerne.
5. Kom druer og timian på.
6. Krydr med salt og peber
Bag pizzaerne, indtil dejen er sprød og osten let gylden.
Kig efter 10 minutter
7. Ved servering drypper du honning på osten og drysser med
persille eller rucola.
Tips: Du kan bage helt små pizzaer og servere dem som
velkomsthapser. De er så små, at de ikke kræver kniv og gaffel. Bagetiden
bliver noget kortere.
Tips om mel: brug enten hvede eller spelt, nogle gange halvt
sigtet og halvt groft, ølandshvede er også godt og du kan erstatte 150 g mel
med durum eller tipo00, det giver ekstra sprødhed.