Dej:
90 g speltmel
30 g majsmel
1,5 dl vand
15 g gær
Fyld:
1 kyllingefilet
400 g frisk spinat
½ rødløg
½ rød peberfrugt
1 dl ricottaost
1 stængel frisk rosmarin
salt og peber
*
*
Bland dejen i en skål - den skal være lind og slippe dine hænder.
Er den for klæg, så kom en lille smule hvedemel i.
Ælt så dejen rigtig godt.
Lad dejen stå og hæve i ca 40 minutter.
Skær kyllingefilet i små, aflange strimler.
Skyl spinaten grundigt for snavs, og sauter den hurtigt på en pande i 2. minutter.
Snit rødløg og peberfrugt fint, og hak rosmarin helt fint.
Tag dejen op af skålen, og rul den i speltmel til en pizzabund.
Fordel derefter ricottaosten ud over.
Kom spinat på og derefter kylling, rødløg, rød peberfrugt og rosmarin.
Krydr med salt og peber, og dryp med olie.
Bag pizzaen i 30 minutter ved 190°C.
Tag den ud af ovnen og server den varm - eller kold til frokosten eller som en lækker snack.
Tips: Du kan også lave pizzaen med laks.
Speltmel smager bedre og er næringsmæssigt mere interessant end almindelig hvedemel. Det skyldes bl.a. at almindelig hvedemel i dag er så forarbejdet og fintmalet, at vores krop ikke kan bruge det til noget konstruktivt. Tværtimod har hvedemel det med at skabe ravage for både blodsukker og fordøjelse.