Grunddej:
25 g gær
2 dl lunkent vand
½ tsk salt
1 spsk olie
ca. 330 g hvedemel
Tomatsauce:
1 ds flåede tomater (eller 6 friske solmodne)
1-2 fed hvidløg
2 løg
1 tsk oregano
½ tsk salt
I øvrigt:
Ost revet eller i skiver (ca. 150-200 g)
evt. oliven
Olivenolie
*
Fyld efter eget valg fx:
skinke
hakket oksekød i tomatsauce
tomatskiver
champignon i tynde skiver
peberfrugt i tynde skiver
salami
ansjoser
gorgonzola
oksekødstrimler
og hvad man ellers kan lide - brug fantasien
Dej: Gæren udrøres i vandet. Salt, olie og hvedemel tilsættes, og dejen æltes godt igennem.
Stilles til hævning et lunt sted, ca. 30 minutter.
Tomatsauce : Tomater og løg blendes.
Småkoger herefter ca. 10-15 minutter i en gryde og smages til med oregano og salt.
Dejen slåes ned og rulles tyndt ud i en stor cirkel (ca. 30-35 cm i diameter) på et meldrysset bord.
Kanten foldes hele vejen rundt, og bunden flyttes over på en bageplade, og efterhæver ca. 10-20 minutter.
Fordel nu den afkølede tomatsauce i en tyndt lag over pizzaen.
Læg nu fyld på efter eget valg.
Slut af med at lægge et pænt lag ost over.
Bages i ovnen ca. 20-25 minutter ved 200°C.