Logo

Pighaj på bund af rodfrugter og hønseglace

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

650 g flået pighaj
1 persillerod
½ sellerihoved/knold
4 gulerødder
1 porre
1 rødløg
2 dl hønsefond (evt. 2 dl vand og ½ bouillon tern)
1 dl hvidvin
1 smørklat
olie
salt
peber

Flået pighaj:
Skæres i koteletter på ca. 2-3 cm. Lav en lage af olie, salt, peber og

evt. lidt krydderurter eller chili.
Pensl koteletterne og lad dem trække i 20 min.
Koletterne brunes på en pande i ca. 1-2 min, og bages færdig i en varm ovn i ca. 6 min. ved 200 g
Overdæk pighajen og lad den trække endnu 5 min. inden servering.

Rodfrugter:
Skær rodfrugterne i ensartede tynde stave og hak løget.
Det hele svitses på en pande i lidt olie i ca. 5 min. indtil de er "al dente".
Må ikke blive for møre.
Krydr med salt og evt. lidt sojasauce.

Hønseglace:
Kom hønsefonden i en gryde og lad den reducere til det halve.
Tilsæt hvidvin og lad det igen koge ind til det halve.
Smag til med en smørklat, salt og peber.
Lad det koge til det får en sirupsagtig konsistens.

Server retten med små kartofler med skræl.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.579 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her