3 perlehønebryster
salt og peber
1-2 tsk let knuste enebær
100 g smør
2 spsk olie
2 dl vildtsky (bouillon kan bruges)
1 dl fløde 13%
1 dl piskefløde
375 g champignon
1 dl tør vermouth
smørbolle af 25 g smør og 20 g hvedemel
Perlehønebrysterne gnides med krydderierne.
Brunes på begge sider over ikke for stærk varme i smørret, der er tilsat olie.
Vildtskyen tilsættes, og derefter fløde 13%.
Kødet steges ved svag varme i ca 15 min., tages derefter op, og holdes varmt.
De snittede champignons svitses i lidt smør, vermouth tilsættes og blandingen hældes i skyen. saucen bringes til kogepunktet og jævnes med smørbollen.
Til sidst tilsættes piskefløden, og saucen snurrer nogle minutter.
Smag til.
Serveres med salat, samt små persille dryssede kartofler.