1 kg perlehøne
100 g fetaost
½ dl hakket purløg
½ hakket skalotteløg
1 æggeblomme
sauce:
100 g blandede nødder fx. paranødder, cashewnødder, hasselnødder, mandler eller lign.
1 skalotteløg
50 g orange tranebær
2 dl tranebær juice
1 spsk akaciehonning
3 dl perlehønefond ( hønsefond kan bruges)
20 g smør
polenta:
80 g dadler u/ sten
2,5 dl perlehønefond
80 g majsgryn(skal være gryn)
30 g smør
100 g rensede sølvbede (kaldes også bladbede eller mangold)
50 g orange tranebær
Perlehøne skylles og tørres brysterne skæres fra og befries for skind, lårene skæres fra og udbenes.
Brysterne paneres i æg og hakkede nødder lægges til side. Lårene bankes let. Fetaost smuldres og røres med æggeblomme, hakket purløg og finthakket skalotteløg, Lårene lægges på et stykke smurt bagepapir og ostefyldet lægges derpå og rulles stramt i bagepapiret til en fast pølse, og lukkes tæt. Lægges i bradepande med fond i bunden og stilles i ovnen ved 200 C* i ca. 45 min.
Sauce:
Tranebær og skalotter sauteres af og koges ned med tranebærjuice til en ⅓ del tilsættes fond og koges ned , smages til med akaciehonning og salt og peber. Piskes med koldt smør lige før servering
Polenta:
Dadler hakkes groft og sauteres af i tykbundet gryde i lidt olie fond hældes på og bringes i kog, majsgryn tilsættes og bages godt igennem. Polentaen tages fra varmen og røres med smørret fyldes på formen og bages i ovn i ca. 12 min ved 200 C
Tranebær:
sukker og vand koges til tyk sirup og tranebær tilsættes trækker en time og servers kolde
Brysterne steges gyldne på pande og lårrullen steges sprød på skind siden serveres med sølvbeden der bliver sauteret i smør og krydres med salt og peber, bagt polenta, tranebærsaucen pisket med smør og pyntes med de karamelliserede tranebær.