3-31/2 kg rensdyrkølle
1 spsk grønne peberkorn (madagascarpeber)
1 spsk røde peberkorn (baies rouges)
1 spsk friske timianblade
50 g smør
2 ½ dl vand
4 dl piskefløde
salt og peber
Bed slagteren om at udbene og snøre køllen. Få endelig benet med hjem. Knus de 2 slags peber med timian i en morter og smør det på kødet.
Varm smørret i en stegegryde og brun kødet godt på alle sider. Krydr med salt. Læg benet ved og spæd med vand og halvdelen af piskefløden. Lad stegen snurre under låg 1 ½-1 ¾ time, til et stegetermometer viser 62-65º.
Tag stegen op og lad den hvile tildækket i 20 min. Si skyen over i en anden gryde og kog den op. Tilsæt resten af piskefløden og jævn evt. saucen med lidt majsstivelse. Smag til med salt og peber.