Server en pragtfuld
sommermenu næsten som "i gamle dage". Vi har smurt kyllingen med en
blanding af sennep og farin, før vi har sat den i ovnen, hvor den passer sig
selv. Desserten er en dejlig klassiker: Grød kogt på stikkelsbær. Har du friske
hyldeblomster til rådighed, så kast en lille håndfuld i grøden det sidste minut
af kogetiden. Det smager overraskende godt.
Peberkylling med salat
Arbejdstid: 45 min.
Stegetid: 45 min. Kødet er fryse-egnet. (4 personer).
#
1 bornholmerhane
(eller stor kylling)
1 dl dijonsennep
1 spsk brun farin
1 tsk groft knust
peber
1 spsk groft salt
kørvel
Ovnstegte kartofler:
1 kg nye kartofler 1 spsk olie
groft salt
Tilbehør: blandet salat
Tænd ovnen på 220 °C
eller 200 °C varmluft.
Parter hanen eller
kyllingen i 8 stykker:
Skær lårene af, og
del dem i over- og underlår.
Skær igennem
brystbenet, og skær bryststykkerne i to med ben.
Læg stykkerne i et
ovnfast fad.
Bland sennep, brun
farin, peber og salt.
Smør blandingen på
kyllingestykkerne.
Steg dem i ovnen,
til de gennemstegte, ca. 45 min.
Ovnstegte nye
kartofler: Skrub kartoflerne rene og skær dem i halve eller både.
Vend kartoflerne med
olie på en bageplade med bagepapir.
Bag kartoflerne ca.
35 min., til de er sprøde.
Drys med salt.
Server sennepskylling
med blandet salat, kartofler og kørvel.
Stikkelsbærgrød med flødeskum
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: ca. 10min. Fryse-egnet. (4 personer)
#
750 g stikkelsbær
3 dl vand
250 g sukker
2-3 spsk
kartoffelmel
Tilbehør:
1-2 dl piskefløde
30 g mandler (flager
eller splitter)
*
Nip stikkelsbærrene
og skyl dem.
Kog dem møre med 2½
dl vand og sukker ca. 10 min.
Rør kartoffelmel ud
i resten af vandet.
Tag gryden af varmen
og rør blandingen i frugten til passende konsistens grøden må ikke koge.
Hæld grøden i en
skål og drys et tyndt lag sukker på toppen, så den ikke trækker skind.
Server
stikkelsbærgrøden afkølet med flødeskum og drys med mandelsplitter.
TIPS: Rist gerne
mandlerne gyldne på en tør pande. Det giver dem mere smag.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin