Logo

Peberkylling med salat og stikkelsbærgrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Peberkylling med salat og stikkelsbærgrød

 

Server en pragtfuld sommermenu næsten som "i gamle dage". Vi har smurt kyllingen med en blanding af sennep og farin, før vi har sat den i ovnen, hvor den passer sig selv. Desserten er en dejlig klassiker: Grød kogt på stikkelsbær. Har du friske hyldeblomster til rådighed, så kast en lille håndfuld i grøden det sidste minut af kogetiden. Det smager overraskende godt.

 

Peberkylling med salat

Arbejdstid: 45 min. Stegetid: 45 min. Kødet er fryse-egnet. (4 personer).

 

#

1 bornholmerhane (eller stor kylling)

1 dl dijonsennep

1 spsk brun farin

1 tsk groft knust peber

1 spsk groft salt

kørvel

 

Ovnstegte kartofler: 1 kg nye kartofler 1 spsk olie

groft salt

 

Tilbehør: blandet salat

 

Tænd ovnen på 220 °C eller 200 °C varmluft.

 

Parter hanen eller kyllingen i 8 stykker:

Skær lårene af, og del dem i over- og underlår.

Skær igennem brystbenet, og skær bryststykkerne i to med ben.

Læg stykkerne i et ovnfast fad.

 

Bland sennep, brun farin, peber og salt.

Smør blandingen på kyllingestykkerne.

Steg dem i ovnen, til de gennemstegte, ca. 45 min.

 

Ovnstegte nye kartofler: Skrub kartoflerne rene og skær dem i halve eller både.

Vend kartoflerne med olie på en bageplade med bagepapir.

Bag kartoflerne ca. 35 min., til de er sprøde.

Drys med salt.

 

Server sennepskylling med blandet salat, kartofler og kørvel.

 

Peberkylling med salat og stikkelsbærgrød

 

Stikkelsbærgrød med flødeskum

Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 10min. Fryse-egnet. (4 personer)

 

#

750 g stikkelsbær

3 dl vand

250 g sukker

2-3 spsk kartoffelmel

 

Tilbehør:

1-2 dl piskefløde

30 g mandler (flager eller splitter)

*

 

Nip stikkelsbærrene og skyl dem.

Kog dem møre med 2½ dl vand og sukker ca. 10 min.

 

Rør kartoffelmel ud i resten af vandet.

Tag gryden af varmen og rør blandingen i frugten til passende konsistens grøden må ikke koge.

 

Hæld grøden i en skål og drys et tyndt lag sukker på toppen, så den ikke trækker skind.

Server stikkelsbærgrøden afkølet med flødeskum og drys med mandelsplitter.

Peberkylling med salat og stikkelsbærgrød

 

TIPS: Rist gerne mandlerne gyldne på en tør pande. Det giver dem mere smag.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.403 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her