250 g friske champignon
300 g bacontern
3-4 fed hvidløg
1 bundt broccoli
350 g pastaskruer
2 æg
¼ l. piskefløde
salt, peber
250 g reven ost
Evt. flûtes og/eller salat som tilbehør
Kog pastaen ca. 8 min, de sidste 2 min. lægges buketterne af broccolien
oven i pastaen og koges med.
Rens champignonerne og skær dem i skiver.
Pil hvidløg og snit dem fint.
Kom baconen på panden og lad det stege lidt.
Kom herefter champignon og hvidløg i, lad det steget et par min.
Pisk æg, fløde, salt og peber sammen.
Tænd ovnen på 200ºC og smør et ovnfast fad.
Kom først pastaen i, herefter lægges broccoli buketterne ovenpå sammen med blandingen fra panden. Hæld æggeblandingen over og drys den revne ost øverst.
Sæt det i ovnen ca. 30-35 min, det sidste kvarter lægges alufolie over, for osten ikke bliver sort.
Server retten direkte fra ovnen.
Tips: Denne ret kan også laves med skinketern, tomater i stedet for bacon og broccoli. Skiftes piskefløden ud med kaffefløde er retten meget mager.