En helt ny måde at servere pasta på, med grøn salat og endive.
Tilberedes hurtigt og serveres med et godt grovbrød. Raffineret ret • Rucola salat indeholder meget jern. • Retten indeholder
intet kolesterol.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Pasta med varm salat
450 g spaghetti eller båndpasta
1 hoved rosésalat
1 bundt rucola salat
2 hoveder endive salat
1 løg
4 fed hvidløg
1 stor, rød chilifrugt
1 spsk olie
½ tsk friskkværnet sort peber
2 ½ dl tør hvidvin
1 dl hønsebouillon
* Fremgangsmåde:
1 Bring saltet vand i kog i en gryde og kog pastaen efter
pakkens anvisninger.
2 Fjern de yderste, seje blade fra rosésalaten og pluk
resten af bladene løs.
Fjern den hvide, træede del af bladene.
Riv de største blade i mundrette bidder.
Skær den nederste del af endive salaten af og pluk bladene
fra hinanden.
Skyl og rens rucola salaten.
3 Pil og hak løg og hvidløg fint.
Skær chilifrugten i fine ringe og fjern frøene hvis det
ønskes.
Uden frø bliver smagen mildere.
4 Opvarm olien ved stærk varme på en teflonpande.
Læg løget i og steg det i ca. 1 min.
Tilsæt hvidløg, chilifrugt, peber, vin og bouillon.
Lad det simre til løgene er møre, 4-5 min.
5 Tilsæt alle salatbladene og lad dem simre med i ca. 30
sek, til de falder sammen.
6 Lad pastaen dryppe af og fordel den på tallerkener.
Øs saucen med salaten ovenpå og server.
Tips & råd
Rosésalat kaldes også radicchio og har røde blade som
skifter fra mørkt røde yderst på hovedet, til lyst ceriserøde inderst.
Der findes rød og grøn endivesalat og begge kan anvendes i
opskriften. Endiver er skøre og bør behandles forsigtigt. Det kan være en god
ide at gå på udkig efter mere eksotiske salattyper, fx asiatiske.
PR. PORTION: Energi: Kcal 361 = kJ 1516
Kulhydrat 67 g Protein 12 g Fedt 5 g (12%) Fibre 5 g