1 pk pangasius filet 300 g
1 stk lime
1 tsk grofthakket peber
1 tsk salt
1 spsk dild, friskhakket
Sauce: 20 g smør
2 spsk limesaft
1½ dl fløde
*
Bland limesaft, dild, salt og peber. Hæld blandingen over fisken.
Dæk til med wrap og sæt på køl i 2-3 timer.
Steg fisken på en varm pande eller grillpande ca. 3 min på hver side.
Saucen: Lad limesaften simre til den er reduceret til det halve.
Rør da fløden i. Tag gryden af komfuret.
Pisk smørret i, lidt efter lidt, indtil smørret er smeltet.
Smag til med salt og varm op ved meget lavt blus.
Serveres med små kartofler.
Tips: Frosne fileter optøes langsomt i køleskab 6-8 timer inden tilberedning, det giver det bedste resultat, eller optøes ved stuetemperatur ca. 1 time. Husk at duppe fileterne så de er helt tørre inden tilberedning.
Pangasius filet er en ferskvandsfisk, opdrættet i åbne bassiner tæt ved Mekong Delta floden i Vietnam. Kødet er fint i strukturen, som søtunge.