Logo

Paella fra Valencia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 Paella fra Valencia

150 g ærter, dybfrost

2 tomater

1 rød peberfrugt

4 fed hvidløg

2 kaninlår (ca. 500 g)

1 kylling (ca. 1 kg)

250 g blæksprutteringe

12 blåmuslinger

6 spsk olivenolie

salt

7,5 dl hønsebouillon

1 tsk safrantråde

1 spsk paprika, edelsüss

400 g paellaris

400 g upillede ukogte rejer

 

Lad ærterne tø op.

Overhæld tomaterne med kogende vand, fjern skind, stilkfæste og kerner, og skær tomaterne i tern.

Gør peberfrugten i stand, og skær den i strimler.

Pil hvidløgene, og hak dem.

Skær kødet fra kaninlårene, og skær det i tern.

Del kyllingen i 6 dele, skær brystfileten løs, og skær den ud i stykker.

Skyl blæksprutteringene i koldt vand, og lad dem dryppe af.

Skrub muslingerne godt, og kasser åbne skaller.

Lad muslingerne dryppe af i en sigte.

Varm 4 spsk olie op på paellapanden, og brun strimler af peberfrugt godt heri.

Tag dem af panden.

Brun kyllingestyk­ker og -kød i cirka 10 min i den varme olie.

Kom hvidløg og kaninkød i, og lad det stege med i ca. 5 min.

Krydr, og tag det af panden.

Kom resten af olien på panden, og brun blæksprutteringe, muslinger og tomater heri.

Kom atter kødet på panden, og rør omhyggeligt risen i.

Kom safran og paprika i den varme bouillon, og tilsæt denne.

Lad paellaen stege videre i ca. 15 min ved høj temperatur.

Skyl rejerne, dup dem tørre, og læg dem oven på paellaen.

Placer ligeledes strimlerne af peberfrugt dekorativt.

Sænk var­men, og lad paellaen stege i yderligere 8 min.

Tag panden fra varmen, dæk den med en avis, og lad retten trække i endnu nogle min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.713 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her