Vor populære røgede medister kan tilberedes på mange måder.
En lækker og moderne opskrift får du her - den laves i wok med en masse grønt.
• Vælg en mager pølse, så mindsker du på fedtet. • Rapsolie
indeholder enkeltumættet fedt.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Pølsewok:
500 g mager røget medister
2 gulerødder
1 pastinak
2 stilke blegselleri
1 rødløg
200 g sukkerærter
400 g minimajs (1 dåse)
100 g bønnespirer
240 g nudler
TIL WOKKEN:
1 spsk
rapsolie
SAUCE:
2 dl
tomatjuice
2 spsk soya
1 spsk flydende honning
¼ tsk groftkværnet sort peber
* Fremgangsmåde:
1 Flå pølsen og skær den i strimler.
Skræl gulerødder og pastinak og skær begge dele i
tændstiks-tynde strimler.
Rens sellerien og skær den i skiver.
Pil løget og skær det i tynde både.
Bland ingredienserne til saucen.
2 Optø sukkerærterne noget og hæld væden fra minimajsene.
Skyl bønnespirerne og lad dem dryppe af.
3 Opvarm olien i en dyb teflonpande eller i en wok.
Steg gulerod, pastinak, selleri og løg et par min.
Læg det til side og steg pølsen.
4 Tilsæt evt. lidt mere olie og steg sukkerærter, minimajs
og spirer.
Kog nudlerne efter pakkens anvisning og rør dem i retten.
Bland det hele, hæld saucen over og varm igennem.
Klip evt. en frisk krydderurt, fx oregano, over og server
straks.
Tips & råd
Tilberedning i wok: Varm aldrig en tom wok og sæt den ikke
direkte på en hed plade.
Sæt wokken på kold plade, hæld olie i og varm den langsomt
op.
Anvend friske bønnespirer. De er mere sprøde og saftige end
dem som købes på dåse.
Dyrk dem selv eller spørg efter dem hos grønthandleren.
PR. PORTION: Energi: Kcal 470 = kJ 1965
Kulhydrat 52 g Protein 20 g Fedt 20 g (38%) Fibre 8 g