Egentlig er det først og fremmest en ret til børn, men vi kender rigtig mange voksne, der heller ikke kan sige nej til sådan et saftigt spid
2 krydrede grillpølser à 130 g (måske 4?)
1 rødløg
1 gul peberfrugt
2 spsk olie
paprika
*
A. Pølserne à skæres i 10 skiver.
Løget pilles og skæres i ca. 2 cm store terninger.
Peberfrugt skæres i kvarte, udkernes og skæres også i ca. 2 cm store terninger. Pølser, løg og peberfrugt stikkes efter hinanden på 4 spid.
B. Pølsespiddene steges i olie på alle sider ved middel varme i 6-7 minutter i alt.
Hen mod slutningen af stegetiden drysses lidt paprika over.
Pr. portion: 27 g protein. 43 g fedt. 3 g kulh. = 507 kcal /2123 kj
--
Brasekartofler med valnødder
En dagligdags ret kan man med få midler hæve op i luksusklassen. Her er det valnøddekerner, der gør udslaget.
400 g små kartofler
1 rødløg, finthakket
50 g valnøddekerner, grofthakket
2 spsk smør
salt og peber
2 spsk persille, grofthakket
*
A. Kartoflerne skrubbes under vandhanen og koges i letsaltet vand.
Rødløg hakkes fint. Valnøddekerner hakkes groft.
B. De færdigkogte kartofler skylles huftigt af under koldt vand og pilles.
Smør smeltes på en pande, og kartoflerne steges sprøde og gyldenbrune på alle sider. Løg og valnødder tilsættes og steges med et øjeblik.
Der krydres med salt og peber.
Ved serveringen drysses 2 spsk grofthakket persille over.
Pr. portion: 7 g protein, 31 g fedt, 22 g kulh. = 393 kcaL /1646 kj