En
britisk mad klassiker som sjældent er slået i smag. En af mine favoritter, og
her med løg som et nyt twist. Retten går vidunderligt godt når den ledsages med
en flaske god rødvin.
#
6-8 gode pølser
smør eller margarine
2 store løg
2 spsk tomatpuré
500 g kartofler
2 æg
salt og peber
Tilbehør: salat
*
Rist pølserne godt i fedtstof på panden og læg dem i ildfast fad.
Skær løgene i skiver og rist dem i samme fedtstof.
Rør tomatpuré i og hæld det over pølserne.
Kog kartoflerne i usaltet vand, hæld vandet fra og lad dem dampe godt igennem.
Mos kartoflerne og rør dem op med æg, salt, peber og 1 spsk smør eller margarine.
Bred kartoffelmosen over pølserne og dryp med lidt løg og smeltet fedtstof.
Gratiner retten i 15-20 minutter ved 225°C.
Server salat til.