Den populære røgede medister blandes her med svampe og gulerødder,
til en rigtig lækker efterårsgryde med en let smag af vildt. Lækker gryde.
• Kantareller er som gulerødder rige på karotin og
indeholder også niacin • Vælg gerne en mager pølse.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 10-12 min. 4 Portioner
# Råvarer til Pølsegryde ret vild:
500 g mager røget medister
2 løg
1-2 spsk smør eller margarine
1 dåse kantareller eller andre svampe, ca.115g
1 gulerod
1 dl fløde 13%
1 spsk sennep
1 spsk tomatpuré
5 enebær
½ tsk rosmarin
½ tsk timian
2-3 dl oksebouillon (fond)
¼ tsk friskkværnet sort peber
* Fremgangsmåde:
1 Skær pølsen i tern.
Pil og hak løgene.
Smelt fedtstoffet på en teflonpande og steg pølse og løg.
2 Lad svampene dryppe af og tilsæt dem.
Skræl guleroden, skær den i små tern og kom også den i.
Rør fløden i og tilsæt sennep, tomatpuré, enebær,
krydderurter og friskkværnet sort peber.
3 Spæd lidt efter lidt med bouillon til den har en passende
konsistens.
Lad gryden simre sagte under låg, 10-12 min.
Server straks med kogte kartofler og en salat.
Tips & råd
En frisk agurkesalat smager godt til gryden. Sådan laver du
den: bland 1 spsk groft salt, 1 spsk sukker. 1 spsk eddike og 1 agurk i tynde
skiver.
Bland alle ingredienser godt og dæk med vand.
Drys masser af hakket dild over og lad det trække i mindst 1
time.
VARIATION
I stedet for pølse. passer det fint med strimlet kød af
vildt eller magert okse- eller svinekød. Beregn noget længere kogetid.
PR. PORTION: Energi: Kcal 386 = kJ 1621
Kulhydrat 12 g Protein 17 g Fedt 30 g (70%) Fibre 2 g