1 ½ kg oksetværreb (af den tykke ende)
1 spsk groft salt
5 dl vand
Spinatbudding:
400 g hakket spinat
125 g smør
125 g hvedemel
1 ½ dl piskefløde
5 æg
salt
sukker
Sæt ovnen på 140-160ºC, afhængig af ovntype. Her alm. ovn.
Gnid kødet med salt og anbring det på risten over bradepanden.
Hæld vandet i bradepanden og sæt kødet i ovnen og lad det stege i ca. 4 timer. (Benene skal kunne trækkes ud uden større besvær).
Spinatbudding:
Smelt smørret i en gryde, rør melet i og spæd med fløden.
Kog godt igennem og tilsæt den optøede og afdryppede spinat, samt smag til med salt og sukker.
Del æggene og rør blommerne i den let afkølede spinatmasse, én ad gangen.
Pisk æggehviderne meget stive, vend dem forsigtigt i spinaten og hæld massen i en smurt form.
Kog buddingen i vandbad i 1-1 ½ time, evt. i ovn, samme temperatur som kødet tilberedes ved. Vend den forsigtigt ud på et varmt fad.