1- 1 ½ kg laks, frisk eller frosset
1 spsk hakket løg
1 spsk citronsaft
2 spsk olie
salt
sort peber
1 knsp.timian
Tomatsmør:
100 g smør eller margarine
½ tsk urtesalat
2 spsk tomatpuré
Tø laksen delvist op, hvis den er frosset. Skrab den for skæl og del den i 2 fileter uden ben. Skær kødet i 3 cm tykke skiver, men skær ikke igennem skindet. Læg laksen i et let smurt fad eller bradepande.
Bland løg, citronsft og olie. Krydr med salt, peber og timian. Pensl laksen med marinaden og lad den stå 30 minutter.
Rør tomatsmørret sammen. Smør et lag smør over laksen. Sæt den under grillelementet i den øverste del af ovnen i ca. 10 minutter. Smør eller pensl laksen over med tomatsmør, når den tages ud af ovnen.
Servér resten af tomatsmørret, kogte kartofler og eventuelt haricots verts og salat til.