Logo

Ovnstegt kylling med dobbeltbagte kartofler og råkostsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ovnstegt kylling med dobbeltbagte kartofler og råkostsalat

1 stor kylling (ca. 1500 g)
Marinade:
¼ liter kærnemælk
2 spsk dijonsennep
2 små knuste fed hvidløg
1 tsk groft salt

Dobbeltbagte kartofler:
6 mellemstore bagekartofler (ca. 1 kg)
2 dl Cheasy fraiche 9%
1 dl grofthakket kruspersille
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber

Panade:
100 g rasp
25 g revet Kvibille Präst ost 31%
3 spsk hvedemel
1 tsk groft salt
½ tsk paprika
1 knivspids cayennepeber
25 g smeltet smør

Råkostsalat:
1 rødbede
4 gulerødder
2 æbler
3 spsk citronsaft
2 spsk ahornsirup eller alm. sirup
½ tsk groft salt

Pynt: græskarkerner

Del kyllingen i bryst og lår og del dem halvt igennem, så der bliver 8 stykker i alt.
 
Marinade: Pisk kærnemælk, sennep, hvidløg og salt sammen.

Vend kyllingen i marinaden - det gøres nemmest i en frysepose - og stil det i køleskabet i mindst 3 timer - gerne natten over.
 
Dobbeltbagte kartofler:

Vask kartoflerne og bag dem midt i ovnen ca  1 time ved 200°C.

Lad kartoflerne afkøle i ca. 5 min.

Halver dem, hvis de er store – eller skær et låg af dem.

Skrab kartoffelmassen over i en skål.

Mos det med en gaffel og rør fraiche og persille i.

Smag til med salt og peber.

Fyld mosen tilbage i kartoffelskallerne med en ske eller en sprøjtepose.

Skru ovnen op på 225°C. 

Panade: Bland rasp med revet ost, mel, salt og krydderier.

Tag kyllingestykkerne op af marinaden, dryp dem lidt af og vend dem i panaden - én ad gangen.

Læg dem på en bageplade med bagepapir med skindsiden opad, dryp med smeltet smør og lad dem stege gyldne midt i ovnen ca  1 time ved 200°C.

Sæt kartoflerne i ovnen de sidste 15 min., så de bliver varme indeni og gyldne ovenpå.
 
Råkostsalat: Skræl rødbeder, gulerødder og evt. æbler og snit dem i meget fine strimler eller riv dem groft.

Rør en dressing af citronsaft, sirup og salt og vend det hele godt sammen. Pynt med græskarkerner.
Fryseegnet: Ikke afprøvet

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.164 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her