1 kg torskefilet
2 spsk pesto
2 spsk grov sennep
Garniture:
1 courgette - grøn eller gul
2 spsk hakket persille
1 hakket skalotteløg
olivenolie
Tomatcreme:
5 dl fiskefond
5 dl piskefløde
5 modne tomater
3 spsk hakket purløg
Pynt:
Bredbladet persille og lidt lakseæg eller tomat i tern
Torsken skæres i tynde skiver.
Skær på skrå med en filetkniv (som når man udskærer røget laks). Skiverne lægges ud på et fad eller en bakke og alle skiver smøres med pesto.
Vend skiverne og smør dem med grovsennep.
Drys med lidt salt og peber.
Skiverne lægges sammen til 4-5 "tournados".
Det gøres ved at sætte skiverne på kanten og rulle dem sammen.
Garniture:
Courgetten skæres i julienne (tynde strimler), der sauteres i olivenolie sammen med skalotteløg og persille, måske salt og peber.
Tomatcreme:
Tomaterne pureres i blenderen, sigtes så kernerne kommer fra, og saften koges ned til ½ dl i en kasserolle.
Fiskefonden koges også ned til det halve, tilsættes fløde og koges igen til den er pænt jævnet.
Tilsæt tomaterne og smag til.
Lige inden serveringen sættes torsken i ovnen ved 225ºC i 6-7 min.
Anrettes ovenpå courgetten med sauce udenom.
Pynten lægges ovenpå.