6-8 personer
tilberedningstid: ca. 1 time arbejdstid: ca. 45 min.
dej
75 g koldt smør
150 g grahamsmel (3 dl)
1 tsk. groft salt
2-3 spsk. vand
fyld
500 g frisk spinat (250 g frossen)
2 spsk. vand
250 g hytteost
2 æg
50 g fast ost fx parmesanost
1 ½ dl mælk
1 tsk. groft salt
1 knsp. peber fra kværn
1 knsp. revet muskatnød
evt. tørrede bønner til indlæg
*
Dej/bund:
Skær koldt smør i mindre stykker og smuldr det med mel og salt, evt. i en foodprocessor.
Saml dejen med vand og tryk den sammen uden at ælte.
Rul den tyndt ud og beklæd en tærteform med dejen. Tryk siderne godt til kanterne og prik bunden med en gaffel.
Læg evt. et indlæg af alufolie eller bagepapir med tørrede bønner på dejen i tærteformen, så tærtebunden ikke hæver under forbagningen. Bunden forbages midt i ovn ved 175°C i ca. 20 min.
Tilbered fyldet imens.
Fyld:
Fjern grove stilke fra spinaten.
Skyl bladene i en skål med koldt vand til alt jord er væk.
Damp spinaten i en gryde med 2 spsk. vand til den er blød (frossen spinat skal ikke dampes).
Bland hytteost, æg, revet ost, mælk, salt, peber og revet muskatnød sammen med spinaten.
Hæld fyldet i tærtebunden.
Bag tærten midt i ovn ved 200°C ca. 30 min. til fyldet er stivnet.
Tilbehør: Brød og salat.