Logo

Olivenoliestegt helleflynder med virgin sauce og rødbedeskum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


# Ingredienser 
Helleflynderfilet uden skind i portioner a 170 g
Olivenolie
 
Virgin sauce:
1 stor hvid tyrkerchili i tynde skiver (mild)
1 mild rød chili i tynde skiver
1 rød chili i tynde skiver
1 grøn chili i tynde skiver
1 tynd skive habanero hakket meget fint (meget stærk - kan udelades)
1 tsk hakket røget chipotle fra dåse (tør, middelstærk) .
10 blommetomater i tynde skiver
Blancheret skal af 1 citron
Saft af 1 citron
Saft af 3 lime
1 tsk palmesukker
1 tsk sesamolie
5 spsk jomfruolivenolie
10 blade citrontimian
1 mitzu æble i tern (kan erstattes af 1 grønt syrligt friskt æble)
Salt, peber
1 skvæt Worchester sauce
 
Rødbedeskum:
4 rødbeder
200 g groft salt
1 l hønsefond
1 tsk moscovado sukker
Flødeskum
Salt, peber

* Tilberedning 
Steg helleflynderstykkerne hårdt i oliveno­lie, læg dem på en rist klar til at lægge i ovnen lige før servering.
Varm igennem ved 200 °C i ca. 5 minutter.
 
Virgin sauce: Bland hele herligheden sammen og stil på køl.
Lad trække i 2 timer.
 
Rødbedeskum: Bag rødbederne på salt ved 200 °C, til de er møre (ca. 40 minutter).
Pil omgående skallen af, skær rødbederne i tern og kog dem med hønsefond uden låg, til fonden er kraftigt reduceret.
Smag til med salt og peber samt eventuelt en smule moscovado sukker.
Kør pureen til skum med en stavblender og tilsæt til allersidst lidt flødeskum. 
Server rødbedeskummet omgående.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.426 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her