Vi har givet weekendmenuens oksesteg sommerligt tilbehør med
en kold basilikumsauce og salat med jordbær. Desserten er en dejlig nøddekage,
der serveres med to slags is.
Oksesteg og salat med
jordbær
4 personer. Arbejdstid: 40 min. Stege/kogetid: ca. 1 time
#
750 g-1 kg oksetyndsteg
25 g smør
2 spsk olie
salt og friskkværnet peber
Basilikumdressing:
150 g cremefraiche 38%
2 tsk dijonsennep
2-4 håndfulde frisk basilikum
Salat med jordbær:
1 lille krølsalat eller andet grønt salathoved
1 bakke vårsalat (feldsalat)
250 g jordbær
2 tsk ekstra jomfruolie
2 tsk citronsaft
Tilbehør:
nye kartofler
*
Dup kødet med køkkenrulle.
Varm en pande, og brun kødet gyldenbrunt i smør og olie.
Krydr med salt og peber.
Læg kødet i et ovnfast fad, og sæt det i en 150 °C varm ovn.
Steg, til det er rosa, eller centrumtemperaturen (målt med
stegetermometer) er 58-62 °C.
Lad kødet hvile tildækket i 15 min.
Bland cremefraiche, sennep og basilikumblade i en
foodprocessor, og kør til ensartet konsistens og ikke længere tid, da cremen
kan skille.
Smag til med salt og peber.
Skyl og tør salaterne, og bland dem med stykker af jordbær,
olie og citronsaft.
Krydr med salt og peber.
Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødfibrene.
Server med salat med jordbær, nykogte kartofler og
basilikumdressing.
Nøddekage med is
Desserten er en dejlig nøddekage, der serveres med to slags
is.
Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 45 min. K Fryseegnet
#
Kagecreme:
2dl mælk
2 æggeblommer
25 g sukker
½ stang vanilje
1 spsk majsstivelse
Kagedej:
125 g mandler
75g sukker
125 g blødt smør
250 g marcipan
3 æg
2 spsk kartoffelmel
75 g hasselnøddeflager
Tilbehør:
vanilje- og jordbæris eller sorbet
*
Pisk mælk, æggeblommer, sukker, vaniljekorn og majsstivelse
sammen i en gryde.
Kog cremen under omrøring i ca. 4 min., og hæld den i en
skål til afkøling.
Hak mandlerne meget fint i en foodprocessor.
Rør sukker og smør skummende, tilsæt groft revet marcipan og
et sammenpisket æg ad gangen. Rør kartoffelmel og mandel mel i dejen, og
derefter kagecreme og hasselnøddeflager.
Fyld dejen i en smurt springform, og bag kagen i ca. 40 min.
ved 175 °C, til den er gennembagt. Afkøl på en rist.
Server kagen lun eller afkølet med is.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin