En herlig kombination af smag, farve og konsistens - prøv
denne enkle, lækre wokgryde en hvilken som helst dag i ugen, fristende.
• Grønsagerne giver god tyggemodstand.
• øger du grønsagsmængden, behøver du mindre kød og det
bliver mindre fedt.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner
# Råvarer til Oksekød med appelsinsmag
340 g mørt oksekød i strimler
3 spsk maizenamel
2 spsk sukker
1 spsk reven citronskal
1 spsk olie
1 dl fintstrimlet appelsinskal
1 tsk stødt ingefær
¼ tsk sort peber
½ dl risvineddike
½ dl friskpresset appelsinsaft
200 g haricots verts
200 g grønne ærter
* Fremgangsmåde:
1 Bland maizena, sukker og citronskal i en stor skål og vend
det strimlede kød i blandingen.
2 Opvarm olien i en wok eller på en teflonpande ved jævn
varme.
Tilsæt den strimlede appelsinskal og ingefæren.
Steg under omrøring ca. 1 min.
Tag skallerne op og læg dem til side.
3 Brun dernæst kødstrimlerne i wokken under omrøring, ca. 3
min.
Drys de stegte appelsinskaller over og tilsæt peber.
Lad det stege sammen 1 min.
4 Hæld vineddike og appelsinsaft på.
Lad væsken koge ind under omrøring ca. 2 min.
Tilsæt haricots verts og ærter og lad dem koge med ca. 2
min.
Server straks.
Tips & råd
Vælg den rette kniv til arbejdet. Når du skal skive eller
strimle passer en kokkekniv bedst.
På en rigtig god kokkekniv skal knivbladet være ordentligt
nittet og gå gennem hele skaftet.
Når du arbejder med frugt og grønsager, bruger du en
spinklere kniv, fx en urtekniv.
Til at skære brød og bløde kager skal du bruge en savtakket
kniv.
En tynd, spids og fleksibel kniv er det bedste, når du
fileterer fisk.
Brug et strygestål, så din kniv er rigtig skarp, når du skal
skære tynde skiver af kød.
VARIATION
Erstat kødet med fire strimlede kyllingefileter. Følg i
øvrigt opskriften.
Husk at kyllingekødet skal steges helt igennem.
PR. PORTION: Energi: Kcal 226 = kJ 953
Kulhydrat 19 g Protein 22 g Fedt 7 g (28%) Fibre 5 g