Logo

Oksehøjreb med marinerede forårsgrønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 kg oksehøjrebsfilet med fedtkant - skåret af den nederste del af oksehøjrebet
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
4 dl vand

Grøntsager
300 g majroer i både
300 g nye gulerødder i skiver
1 ½ liter kogende vand
2 tsk groft salt
300 g nye løg i både
300 g friske sukkerærter

Marinade:
½ dl risvineddike
2 spsk vand
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
4 spsk vindruekerneolie
500 g små, nye kogte og lune kartofler

Oksehøjreb:
Læg stegen på ovnens rist i bradepanden. Sæt evt. et stegetermometer i siden på stegen.
Drys med salt og peber, og brun stegen nederst i ovnen.
Skru ned og hæld vand i bradepanden.
Mål stegens centrumstemperatur efter ca. 2 timer - den skal være 58-60° (rødt), 65° (rosa) eller 68° (svagt rosa).
Steg evt. kødet færdigt - og tag det ud af ovnen.
Lad stegen hvile tildækket (ikke fedtkanten) i ca. ½ time.

Marinerede forårsgrønsager:
Kom imens majroer og gulerødder i det kogende vand tilsat salt, og kog dem i 2 min.
Tilsæt løg og kog yderligere i 1 min.
Kom sukkerærter i, og giv dem et opkog.
Hæld grønsagerne til afdrypning i en sigte.

Marinade:
Pisk marinaden sammen, og smag den til.
Læg grønsagerne i en skål, og hæld marinaden over.
Lad dem trække tildækket i ca. 1 time.

Ved serveringen:
Vend kartoflerne i grønsagerne, og anret i en stor skål.
Skær kødet i tynde skiver, og anret på et varmt fad.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.476 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her