1,25 kg oksebryst
salt og hel peber
1 laurbærblad
1 kvist timian eller ½ tsk tørret timian
1 suppevisk
1 gulerod
1 løg, spækket med 2 hele nelliker
2 spsk smør eller margarine
4 spsk hvedemel
1 dl fløde
4 spsk reven peberrod
sukker
eddike
Tilbehør: rugbrød og/eller kogte kartofler
*
Læg kødet i så meget kogende vand, at det knap dækker.
Bring det atter i kog og skum omhyggeligt.
Tilsæt salt og 3-5 hele peberkorn, laurbærblad, timian, suppevisk, ituskåren gulerod og nellikespækket løg.
Kog kødet mørt for ret svag varme – 2½-3 timer.
Si ca. 4 dl suppe fra og hold kødet varmt i resten af suppen.
Bag fedtstoffet af med hvedemel og spæd med den siede suppe.
Lad saucen småkoge i 10 minutter og tilsæt fløde og peberrod.
Smag forsigtigt til med sukker og eddike samt eventuelt lidt mere salt.
Hæld saucen over det skivede kød - gem resten af kødet til næste dag - og server rugbrød og/eller kogte kartofler til.