1 kg kartofler
Grønsagssauce:
1 dåse baked beans
1 dåse hakkede tomater
3 revne gulerødder
3 pressede fed hvidløg
250 g spinat
¾ dl fløde
1 ½ tsk oregano
1 tsk rosmarin
1 tsk tørret persille
salt og peber
Hvid sauce
2 ½ dl skummetmælk
hvedemel til jævning
Kartoflerne skrælles og skæres i ½ cm skiver og koges 10 min.
Grønsagssaucens ingredienser blandes sammen i en gryde og simrer i 10 minutter, hvorefter den smages til med salt og peber.
Skummetmælken koges op og jævnes med en meljævning til det er en tyk sauce.
Et ovnfast fad smøres og der lægges først grønsagssauce, kartofler, grønsagssauce, kartofler, grønsagssauce, kartofler og så hvid sauce.
Varmes i ovnen ved 200°C i 30 minutter.
Spises med grovflûte til.