Hvorfor ikke lave en moussaka uden aubergine? Og hvorfor
ikke lave den på en færdig sauce?
Begge dele sparer tid.
• Børn synes oftest bedre om denne lækre variant uden
aubergine.
Forberedelse 50 min. Tilberedning 30 min. 6 Portioner
# Råvarer til Moussaka uden aubergine
1 pakke (ca. 3 dl) færdig lys sauce
4 dl mælk
150 g mellemlagret mager ost
1 dl fløde
1 nip reven muskatnød
salt, cayennepeber og sort peber
1 kg kartofler, melet sort
2 dåser flåede tomater
2 løg
2-3 fed hvidløg
1 bundt persille
1½ spsk smør eller margarine
300 g hakket oksekød, magert
2 spsk reven parmesanost
* Fremgangsmåde:
1 Tilbered saucen efter anvisningen på pakken. Hæld mælken
i.
Riv osten og rør den i saucen sammen med fløden.
Smag til med muskat, salt og peber.
Sæt ovnen på 200 °C.
2 Skræl, skyl og skiv kartoflerne tyndt, gerne i
foodprocessoren.
Forkog dem i letsaltet vand 10-15 min.
Hæld vandet fra og lad dem svale af.
Lad tomaterne dryppe af i en si og del dem groft.
Pil løg og hvidløg og hak det fint. Skyl, tør og finhak
persillen.
3 Smelt 1 spsk af fedtstoffet på en pande ved jævn varme.
Steg kødet til det er grynet.
Krydr evt. med salt og peber.
Lad løg, hvidløg og persille stege med 3-5 min.
4 Smør et ovnfast fad.
Læg kartofler, tomater, persille, kød og ostesauce lagvis i
fadet.
Sidste lag skal være ostesauce.
Fordel fedtstoffet over og drys med parmesan ost.
Bag moussakaen ca. 30 min, eller til kartoflerne er godt
møre.
Tips & råd
Ægte moussaka indeholder aubergine.
Vil du have auberginen med kan du fx lægge skivede tomater
sammen med stegte tynde aubergineskiver i fadet.
Vegetarisk moussaka: erstat kødet med 700 g spinat, som
steges sammen med 3 finthakkede forårsløg og 1 bundt hakket persille.
PR. PORTION: Energi: Kcal 417 = kJ 1751
Kulhydrat 40 g Protein 26 g Fedt 17 g (37%) Fibre 4 g