Logo

Moskusokse med glaserede rødbeder og røget marv

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Moskusokse med glaserede rødbeder og røget marvsauce med milde krydderier

# Ingredienser 
600 g afpudset moskusoksefilet
Rapsolie
200 g smør
1 kvist rosmarin
Salt. peber
 
Rødbeder:
4 rødbeder
1 dl hønsebouillon
1 dl æbleeddike
Frisk skovmærke
 
Toast:
1 tynd skive toastbrød
4 stk røget marv
Hakket skalotteløg
Fintplukket persille
 
Sauce:
1 dl æbleeddike
2 spsk honning
3 g stjerneanis
2 g allehånde
2 g kardemomme
4 dl kraftig hønsefond
1 citron

* Tilberedning 
Rødbeder: Kog rødbederne møre i vand og flå skindet af.
Halver rødbederne.
Kog hønsebouillon og æbleeddike op med skovmærke, læg rødbederne i og reducer til glacekonsistens.
 
Toast: Skær toastbrødet i 4 stave a 1x5 cm og steg dem sprøde i smør.
Steg marven, skær i skiver og fordel på crouton'erne.
Drys med hakket skalotteløg og pynt med persil­leblade.
Hak crouton'erne i mindre stykker - lidt a la grov crumble.
 
Sauce: Kog æbleeddike og honning ind til karamel med stjerneanis, kardemomme og allehånde.
Tilsæt fond og kog ind til rette smag og konsistens.
Juster med citron og smør.
 
Kød: Bind den afpudsede filet op, krydr og brun i olie, tilsæt smør og en kvist rosmarin.
Glasér til kødet er rosa.
Lad hvile i 10 minutter.
Skær til og fordel hakkede crouton'er på toppen af kødet
 
Anret på varme tallerkener.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.808 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her