600 g hakket oksekød
250 g spæk
2 hvidløg
1 løg
1 æg
1 knivspids timian
1 tsk chili
1 spsk Maizenamel
50 g smør
Persille - salt
Saucen:
2 spsk olivenolie
2 løg
500 g solmodne tomater
1 rød peberfrugt
3 dl bouillon
1 suppevisk
Safran
Tomatpuré
Persille - salt - frisk kværnet peber
Farsen røres grundigt af hakkekødet, spækket, de hakkede løg og hvidløg, ægget, krydderierne, den hakkede persille og Maizenaen.
Form farsen til otte bøffer, som smørsteges på begge sider i seks–otte minutter og derpå stilles varmt.
Hak løggene.
Skær peberfrugten i ringe og gem otte til pynt, resten hakkes i småtern. Skær tomaterne i kvarter.
Svist løg og peberfrugt i olie.
Tilsæt tomaterne og lad det snurre i en halv snes minutter.
Tilsæt bouillon, suppevisk, safran, salt og peber.
Småkog i endnu en halv snes minutter og si så saucen og smag til.
Anret bøfferne med en peberring og tomatpuré på toppen.
Hæld saucen ved og server løse ris eller kartoffelmos til.